THE BASIC PRINCIPLES OF MARKA STRATEJISI

The Basic Principles Of marka stratejisi

The Basic Principles Of marka stratejisi

Blog Article

Bu görsel öğeler, markanın hedef kitlesine hitap etmeli ve marka kişiliği ile uyumlu olmalıdır. Örneğin, genç bir hedef kitlesi olan bir marka modern-day ve canlı renkler tercih edebilirken, daha lüks bir marka ise sofistike website ve sade bir tasarımı tercih edebilir.

Günümüzde ulaşılabilirlik ve marka iletişimi  için sosyal medya, farkında olunması gerekilen bir iletişim kanalı oldu. Özellikle işletme ve markalar için hedef kitlelerine kolayca ulaşma ve buradan çıkan sonuçlarla markanın stratejilerini ortaya çıkarması, önemli bir avantajdır. Tabii ki burada önemli olan markanız için hangi iletişim kanallarını kullanacağınızdır.

Tersinden yapılan bir başka tanıma göreyse, yeni bir ürünün eski marka advertisementıyla tüketiciye sunulmasıdır.

Sonuç olarak, sürecinde kriz durumlarında başarılı olabilmek için etkili stratejiler izlemek ve kullanıcı odaklı yaklaşımla, güçlü temelde önemlidir.

* plan katılımcı kitlesinde çeşitliliği gözetmek adına, her dönem başvurular sektör, seviye ve departman bazında değerlendirilmektedir. Bu nedenle katılımınızı kesinleştirmek advertisementına erken başvuru yapmanız veya yerinizi ayırtmanız önerilmektedir.

Diğer bir önemi ise, dijital ortam ve sosyal medya, markaların hikayelerini ve değerlerini tüketicilere daha doğrudan ve kişisel bir şekilde aktarmasını sağlar.

Uzun zamandır okuduğum en bilgilendirici, ilgi çekici yazıydı. ÇAlright faydalandım. Bu konuda daha fazlasını görmek dileğiyle teşekkür ederim.

Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifikanız ve uluslararası geçerli sertifikanız adresinize fiziki olarak gönderilecektir. Üniversite onaylı sertifikanızı ise e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.

Pazarlama departmanı çalışanları, marka alanında çalışanlar, markasını kurmak/geliştirmek isteyenler, köklü bir markayı sürdürülebilir başarıyla var etmek isteyenler.

Farklılaştırılmış bir marka stratejisine sahip olmak şirketlerin uzun vadeli sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için yeterli değildir.

Bu gün herhangi bir markaya yapılabilecek en değerli ve önemli yatırım bilgidir. Başarılı markalar yaratabilmek, değişen pazarlama dinamikleri içerisinde markanızı rekabet avantajı sağlayacak şekilde yönetebilmek için markaların stratejik yönetim süreçlerini ve dinamiklerini çok iyi bilmeniz gerekir.

Tüm pazarlama karmasını sadece bir segmente odaklamaktır. Başarılı uygulamalar segmentte avantaj getiriyor. Fakat diğer sementlerden çok fazla satış katkısı alamayabilirsiniz. Bu strateji en iyi kitle pazarlama ile sonuç alır.

İki tanımın da ortak noktası, marka genişlemesinin olabilmesi için ilk etapta elimizde; itibarını, bilinirliğini, talep edilirliğini diğerine aktarabileceğimiz güçlü bir markanın olmasının gerekliliğidir.

Müşterilerinizin sorunlarını anlamak için onlarla yakın temas halinde olmak gerekir. Müşterilerini stratejiyi yönlendirmek için kullanan bir marka örneği Vodafone’dur.

Report this page